داوری رقابت دانشجویی نوآوری اجتماعی در چهار مرحله و با حضور داوران برجسته و فعالان حوزه اجتماعی برگزارشد.
مرحله اول غربالگری آثار توسط دبیرخانه، از نیمه اول اسفندماه همزمان با دریافت آثار شروع شد و بر اساس دو شاخص اصلی یعنی داشتن «تفکر نوآورانه» و «تفکر حل مسئله اجتماعی» ارزیابی و از میان 350 طرح ارسال شده 80 طرح گزینش شد.
دومین مرحله ی داوری در قالب جلسات ۳۰ دقیقه ای ترکیبی داوری_ مشاوره برای تمامی طرح های راه یافته به این مرحله و در بستر جلسات آنلاین انجام شد. در این مرحله دانشجویان طرح های خود در ۱۰ دقیقه ابتدایی ارائه داده و در ۲۰ دقیقه پایانی، برای بهبود و توسعه ی طرحهایشان از مشاوره و راهنمایی های کاربردی داوران خود که همگی از فعالان حوزه های مربوط به طرح های ارسالی بودند، استفاده کردند.
شاخصه های داوری
شاخص های انتخاب برگزیدگان رقابت دانشجویی نوآوری اجتماعی عبارتنداز:
- شناخت درست مسئله
- نوآورانه بودن
- اجراپذیر بودن
- تناسب راه حل با مخاطب
- شناسایی درست ذینفعان
- داده یابی از نمونه های داخلی و خارجی
- اعتبار سنجی ایده
- ارزیابی اثر اجتماعی و پیامد ها
در این مرحله از داوری افرادی چون خانم ها زهرا سلطانی فر، منتور مرکز کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف و هم بنیانگذار استارتاپ نوروکید، دکترآسیه شریعت نژاد، مشاور معاون توسعه روستایی ومناطق محروم کشور، فاطمه اردبیلی، طراح رویدادهای کنشگری اجتماعی و مدرس دانشگاه، فاطمه قره چمنی، دانشجوی دکتری دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران و نرگس رضایی، کارشناسی ارشد معماری و آقایان محمد ابراهیم دهدشتی، مدیرعامل مرکز شتابدهی فن آسا، علیرضا ثلاثی، دانشجوی دکتری تخصصی کارآفرینی دانشگاه تهران و عضو کار گروه نوآوری اجتماعی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ، صادق شجاعی، مشاور و عضو کمیته تخصصی تجاری سازی مرکز رشد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری٫دکتر محمد کارکنان نصرآبادی،مدیر خانه خلاق علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه کاشان، مهدی سن سبلی، مدیر مرکز نوآوری صنایع خلاق پارک علم وفناوری سیستان و بلوچستان ، محمد حسینی،دبیر جمعیت دانشجویی امام حسین، محمدحسین عسکری،طراح بازی و صائب کفایتی، طراح و متخصص ساخت به عنوان داوران و مشاوران در مرحله ی دوم داوری حضور داشتند و نهایتا ۴۰ طرح از این مرحله، به سومین مرحله ی داوری رقابت راه یافتند.
پس از این وهله از رقابت، برنامه هایی جهت توانمندسازی 40 تیم برگزیده طرح ریزی و فراهم شد تا شرکت کنندگان در راستای آمادگی برای گام سوم داوری بتوانند ایده های خود را هر چه بیشتر پرورش و توسعه دهند و شناخت بیشتری نسبت به جوانب مختلف کسب و کار های اجتماعی پیدا کنند. (صفحه توانمندسازی)
در روزهای 30 و 31 ام فروردین ماه، رقابت دانشجویی جانا وارد مرحله سوم داوری شد. شرکت کنندگان تهرانی به شکل حضوری در وزارت علوم و اداره کل سیاست گذاری و سایر شرکت کنندگان از دیگر استان های کشور با شرکت در جلسه آنلاین طرح های خود را بار دیگر به داوران این مرحله یعنی جناب آقایان علیرضا جعفر، رئیس مرکز کارآفرینی داشگاه صنعتی شریف، هامون طهماسبی، مدیر اندیشکده صنعت و توسعه پایدار و حامد مهدیار، کارشناس مسئولیت اجتماعی بنیاد علوی ارائه نمودند. هر تیم در 10 دقیقه طرح های خود را معرفی نموده و 10 دقیقه به نقد و بازخورد داوران اختصاص داده شد.
جناب آقای دکتر مهدی ذوالفقارزاده، مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی وزارت علوم، ضمن مشاهده طرح های ارائه شده و بیان نظرات خود، به گفت و گو با داوران و سخنرانی درباره اهداف رقابت دانشجویی نوآوری اجتماعی پرداخت.
در این مرحله از داوری، از بین 40 تیمی که پیش تر ذکر شد، با رای و نظر داوران و در نظر گرفتن سنجه های داوری، 12 تیم انتخاب شده و به مرحله آخر این رقابت راه یافتند.
در این بین پشتیبانی و منتورینگ تیم های منتخب ادامه داشت و جهت تقویت مهارت های سخنوری و فنون ارائه دهی این تیم ها، 3 جلسه وبینار آموزشی با حضور استاد کتایون سپهری و استاد زهرا سلطانی فر برگزار شد.
افزون بر این، تیم های شرکت کننده به سازمان های مختلف که دغدغه ایشان کارآفرینی اجتماعی و معضلات روز اجتماع بود معرفی شدند. (صفحه توانمند سازی)
چهارمین وآخرین مرحله داوری، در دومین روز از رویداد اختتامیه(صفحه اختتامیه) این رقابت برگزار شد. در طی این مرحله از داوری 12 تیم برتر طرح های خود را در حضور داوران این رقابت، آقایان دکتر اسدی (مدیر کل دفتر کسب و کار وزارت صمت)، دکتر علی بابایی (مدیرکل دفتر فناوری و نوآوری وزارت صمت)، دکتر بابک حمیدیا (مدیر مرکز نوآوری و خانه خالق قوه مقننه) و دکتر علیرضا نبی (موسس بنیاد نیکوکاری دکتر نبی و کارخانجات آرشیا) ارائه و معرفی نمودند و ایشان پس از نقد و بررسی هر طرح، نقاط ضعف، قوت و چالش های هر تیم را بیان کردند.
پس از اتمام ارائه های هر 12 گروه، هر یک از داوران با توجه شاخصه های داوری، امتیاز خود را اعلام نموده و پس بررسی و تجمیع امتیازات، آیین رسمی تجلیل از تیم های منتخب برگزار شد. بدین ترتیب 3 گروه جایگاه های اول تا سوم را کسب نموده و 2 گروه شایسته تقدیر اعلام شدند.(صفحه برگزیدگان)